Handleidingen

Kies je mobiel internet device

Huawei Vodafone K4203 – Handleiding

vodafone K4203 handleiding.
Stap 1: Plaats de simkaart:
Verwijder de bovenkant van de internet stick (waar het Vodafone logo opstaat) door deze met je duim in het geheel in de richting van het lampje te schuiven. Plaats vervolgens de simkaart in het simkaart slot met de chip naar beneden zodat het hoekje van de simkaart in het houdertje past. Schuif vervolgens de simkaart naar links totdat die niet verder kan. Herplaats nu de bovenkant en plaats de USB-stick in je PC of laptop.

Stap 2: Installeer de software
Zodra de internet stick juist is geplaatst, start het installatiescherm automatisch. Als dit niet gebeurt ga je naar “Deze computer > CD-station VMB Lite”. Installeer nu de Vodafone Mobile Broadband software.

Na de installatie, wordt er direct om de pincode van de simkaart gevraagd. Gebeurt dit niet, dan is de simkaart niet correct geplaatst.
– De pincode van de simkaart is: 0000

Na het invoeren van de pincode kan je het type account selecteren. Kies hierbij voor “prepaid”.

Je bent nu in het beheeroverzicht van Vodafone Mobile Broadband. Klik nu op de rode knop “geavanceerd” die rechtsboven staat om alle functionaliteiten te zien.

Stap 3: Verbinden
Je bent nu in het geavanceerde overzicht van het Vodafone USB modem. Op de “homepageina” zie je de huidige verbindingen van je computer. Als je verbonden bent met WiFi zie je dat er ook bij staan.

Klik op de blauwe knop “verbinden” onder “Vodafone NL UMTS” om verbinding te maken met het mobiele netwerk van Vodafone. Vanaf nu ben je mobiel online! Klik bovenaan op de witte tabs op “verbruik” om je verbruik en snelheid in te zien.

Best connected
Deze functie zorgt ervoor dat je computer automatisch verbinding maakt met het beste netwerk in de buurt. Als je bijvoorbeeld thuiskomt en je weer WiFi ter beschikking hebt, maakt de software automatisch opnieuw verbinding met het bekende netwerk.

Stap 4: Prepaid internet opwaarderen
Elke simkaart heeft een 06 nummer, dus ook de prepaid internet kaart. Dit nummer heb je nodig om je internettegoed op te waarderen en staat op de simkaarthouder. Bewaar deze goed!

Ga naar de opwaardeer pagina

Vodafone Mobile Boradband geavanceerd overzicht

Huawei E5330 – MiFi – Handleiding

Simkaart plaatsen

Verwijder de achterkant van de MiFi door het richeltje rechtsonderaan met 2 nagels van elkaar af te duwen. Plaats nu de simkaart met de chip naar beneden zodat de simkaartchip naar tegen de 6 ijzeren pinnetjes aankomen.
Let op: de inloggegevens voor de WiFi spot staan op de achterkant van het dekseltje die je net hebt losgehaald. De SSID is de netwerknaam (Huawei-E5530-XX) en de WIFI key is het WIFI wachtwoord. Bewaar deze gegevens om later in te loggen op het WiFi netwerk.

Herplaats de accu en de achterkant. Druk de powerknop 3 seconden in om de MiFi op te starten. Zodra er een groen puntje knippert is de MiFi actief.

Ga naar de beheeromgeving

Zoek naar Wifi netwerken in de buurt en maak verbinding met Huawei-E5530-XX. Voer nu het wachtwoord in (zie stap 1). Je bent nu verbonden.
– Zodra je verbonden bent, open dan je internetbrowser (bijvoorbeeld Chrome) en ga naar het volgende adres: http://192.168.8.1
– Log nu in met gebruikersnaam: admin en wachtwoord: admin
– De pincode van de simkaart is: 0000

Je bent nu in de beheeromgeving van je router. Gebruik de menuitems om te navigeren naar je SMS, Verbruik en instellingen.

Roaming aanzetten

Maak je gebruik van de Three wereldsim of wil je in het buitenland internetten? Dan moet je eerst de roaming setting aanzetten. Als je in de beheeromgeving bent vink je “data roaming option” aan (op mobiel: Status > Mobile Data > Klik op de “Off” button om hem aan te zetten).

Stap 3: Prepaid internet opwaarderen 
Elke simkaart heeft een 06 nummer, dus ook de prepaid internet kaart. Dit nummer heb je nodig om je internettegoed op te waarderen en staat op de simkaarthouder. Bewaar deze goed!

Ga naar de prepaid internet opwaardeer pagina

SMS sturen/otvangen

De SMS functie van de Huawei MiFi kun je gebruiken om nog voordelige prepaid internet bundels aan te zetten. Tevens krijg je in je SMS inbox een bericht als je MB’s bijna op zijn en weet je wanneer je weer moet opwaarderen. Het is aan te raden om deze pagina dus altijd in een tabblad open te houden.

4G Systems XS 19 – Prepaid internet stick – Handleiding

XS stick P14 simkaart slotStap 1: Plaats de simkaart
Vlak naast het ijzer van de USB-aansluing zit op het witte verloopstukje een richeltje. Trek deze met je nagel voorzichtig naar buiten tot die niet verder kan. Plaats de Vodafone prepaid internet kaart op de houder met de rode kant naar beneden in de houder en schuif de simkaart weer terug en druk het goed aan.

Stap 2: Installeer de software
Plaats de USB stick in de computer en installeer de software. Als de installatie niet automatisch start, open je ‘Deze computer’ en vervolgens autorun.exe. Zodra de software is geïnstalleerd open je het programma ‘XS manager’

Stap 3: Prepaid internet opwaarderen
Elke simkaart heeft een 06 nummer, dus ook de prepaid internet kaart. Dit nummer heb je nodig om je internettegoed op te waarderen en staat op de simkaarthouder. Bewaar deze goed!

XS manager
Zodra de XS manager is geopend vraagt die om de pincode van de prepaid simkaart:
De pincode van de simkaart is: 0000

Je bent nu in de beheeromgeving van de dongel.

Verbruik
Via de knop ‘statistics’ kan o.a. het verbruik zien. Onder het kopje ‘total’ vindt je het totaal gebruikte dataverkeer. Dit is het aantal KB (1000 KB = 1 MB) dat daadwerkelijk van je MB’s afgaat.

SMS sturen
Met de XS dongel kan je ook SMS’jes sturen om voordelige prepaid internet bundels te activeren. Klik op het tablad SMS/MMS en vervolgens bovenin op het icoon new SMS/MMS. 
– Vul in het veld ‘to’ het nummer van Vodafone 4000 in
– Vul in het veld ‘message’ de opwaardeercode in hoofdletters in bijvoorbeeld YOU L AAN.
– Klik vervolgens op ‘send’ en de opwaardeercode is vervolgens direct actief. Je krijgt hiervan nog een bevestiging-sms in het tabblad ‘inbox’.

SMS sturen XS stick dongel